Důrazně protestujeme proti kasínu v OC Lužiny na Praze 13 a požadujeme znovuotevření pošty !

29.11.2013 12:11

Důrazně protestujeme proti novému kasínu v OC Lužiny na Praze 13, a požadujeme znovuotevření pošty.

Developr místo pošty otevře kasíno.

Obyvatelé Prahy 13 a Občanská sdružení bojují proti výstavbě 5 ti výškových domů u OC Lužiny. Developr OC Lužiny, který také spoluvlastní paní Romanová, manželka bývalého manažera ČEZ nabízí nebytové prostory v OC Lužiny.

Přes protesty obyvatel je OC Lužiny postaveno, ačkoliv investor nepostavil žádná parkovací místa, nezabezpečil výstavbu proti šíření azbestu a omezil průchod do sídliště.

Před rekonstrukcí byla v místě městská knihovna a pošta. Na stránkách www.ocluziny.cz je mapa obsazenosti ploch, ale pošta tam není závazně umístěna, zato ve třetím patře je jednotka 310, v rozsahu 810 m2, kterou má pronajatou PLJL Blansko na kasíno.

Není bez zajímavosti, že jmění PLJL BLANSKO s.r.o., se sídlem Ráječko, Osvobození 365, PSČ 679 02, IČ 283 07 828, jako zanikajících společností, přešlo na nástupnickou společnost LL HOLDING a.s., se sídlem Praha 5 – Zbraslav, K výtopně 1224, PSČ 156 00, IČ 289 13 922. Členem představenstva LL HOLDING a.s., byl poslanec PSP Michal Babák, dříve koaliční partner ODS.

Pošta tedy v OC Lužiny zřejmě nebude, zato bude Kasíno. Přátelský vztah ke Kasínům projevilo současné vedení Prahy 13, kdy  "Hazard zadupal na radnici a automaty zůstaly, kde jsou". více zde

Vyzýváme starostu Prahy 13 Ing. Davida Vodrážku, aby zasáhl ve prospěch obyvatel a vší svou silou nechal zrušit nájem kasína a na místě zajistil poštu.

petice zde zde